Kamasäätöä ja säädä kamoja

Puhutaanko teilläkin paljon ja ympäri vuoden hiihtokamppeista, miten suksen pohjat on milloinkin mihin keliin tai säilytystä varten voideltu? Olen aina pitänyt mielessäni meidän koko vakiintunutta hiihtoporukkaa sellaisena, joka pitää hyvää huolta kamppeistaan ja hoitaa niitä paremmin kuin mahdollisia kotona olevia ruukkukasveja. Ja varmasti näin onkin, mutta sitten välillä vain sattuu ja tapahtuu. Tästä oppineena kamojen tutkiskelun ennen hiihtoreissuun lähtöä on tulevaisuudessa varmasti vielä tarkempaa ja nyt ei puhuta pelkistä suksen pohjien voitelusta.

Jos luit kolme juttuani Narvikin reissustamme; Tirsk på tirsdag, Rivtind -sinne ja takaisin ja Storfjellet – lasku vasten auringonsiltaa, niin ymmärrät ehkä mistä on kyse. Meidän reissulla niin kolmena peräkkäisenä päivänä hajosi:

  • yksi Voile splitin side
  • yksi Marker Kingpin 10 side
  • yksi Diamir Vipec side
  • yksi Tecnican freeride mono

Lisäki yhdessä suksiparissa on käynyt jotain perin kummallista ja kantin sekä suksen ”kuoren” väliin oli tunkeutunut pieni pala muovipäällistä toisesta suksesta.

Omat ATK:n Freerider 14 siteet toimivat lähes moitteettomasti, kuten myös talven aiemmilla reissuilla. Din-ruuvit pitää vaan muistaa tarkistaa, koska ne tuntuvat välillä löystyvän tai sitten pitäisi muistaa laittaa ruuveihin lock tightia. En nimittäin uskalla dinejä kovin paljon kasia tiukemmalle vääntää.

Nyt on siis hyvä hetki tsekkailla kamppeet kuntoon ennen kuin seuraavat seikkailut ovat tiedossa. Markerilta saatiin jo uusi osa rikkoituneen tilalle. Samoin Diamir Vipec, Tecnican monojen ja Elanin suksiparin omistajakin sai jo tietoa, että kamppeet menevät takuuseen ja odottelee vielä maahantuojan lopullista vastinetta. Voilen splitin side menee ihan kulumisen piikkiin. Onneksi lautailija oli varautunut reissuun puuterin toivossa erillisen puuterilaudan ja lumikenkien kera. Lisäksi yksi suksikaveri lähti aiemmin kotiin, joten hänen ehjät sukset jäivät viettämään vielä muutamat laatuhetket Norjan vuorille. Jatkossa saattaa kulkea matkassa mukana joku pari myös varasuksia, koska kamasäädölle en tämän reissun jälkeen usko enää tulevan loppua vaikka kuinka säätäisimme kamoja.

Joko sun hiihtokamppeet menivät muuten jo kesäteloille vai suuntaatko viettämään Vappua keväthangille? Täällä on luvassa erilainen huhti-toukokuun vaihde ja suuntana Lontoo. Tosin vielä ei ole vielä heitetty kirvestä kaivoon jos vaikka vielä yhden hiihtoreissun heittäisi talviturkin kera Strynin maisemissa.

XXX
Pulina S.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: