Parklife

Kiireetöntä tunnelmaa, sirkuttavia lintuja, rauhoittavaa vettä, virheitä puita ja kukkia väriloistossaan. Sellainen oli loma Lontoossa, josta suuri osa vierähti puistoja kiertäen. Muutama tunti toki kului väentungoksessa muiden turistien kanssa, koska tietyt nähtävyydet kuten Madame Tussaud, Notting Hillin Portobello Road, The Tower of London, Tower Bridge, Big Ben, Westminster Abbey ja Buckingham Palace, oli vain näin ensikertalaisena päästävä näkemään. Niistäkin hetkistä selvisi, kun sai taas sukeltaa puiston rauhaan. Tower Bridgeltä otimme muuten vesibussin Westminsterille, joka osoittautui todella kivaksi tavaksi matkustaa metron sijaan ja nähdä myös muita nähtävyyksiä vähän eri perspektiivistä.

Erityistä tässä lomassa oli myös se, että olimme ensimmäistä kertaa yhdessä reissussa isoveljeni perheen kanssa niin, että pikkuveljemme oli myös mukana. Tällaisia joulu- ja syntymäpäivä lahjoja toivon meille kaikille lisää.

Kaikki tuntuivat viihtyvän tässä kaupungissa hyvin. Osa porukasta pääsi välillä pubiin, toiset shoppaillemaan ja tulipa käytyä jopa kaksi kertaa Regent’s Parkissa aamulenkillä. Jalat saivat kirjaimellisesti tällä lomalla kyytiä ja puhelimen mittarin mukaan jalkaisin tuli kuljettua noin 75 kilometriä neljän päivän aikana.

Voisin lähteä toistekin kiertämään Lontoon puistoja ja ehkä myös shoppailemaan.

Meidän porukka äänesti yhden kahvilan ja yhden ravintolan reissun ylivoimaisesti parhaiksi ja ne ovat nämä:

Brompton Food Market – täällä kävimme niin sanotusti toisella aamupalalla ennen kuin lähdimme kierrokselle Kensingtonin puutarhaan ja Hyde Parkiin. Kolme meistä herkutteli erittäin mahtavilla pannukakkuannoksilla. Myös suklaa- ja porkkanakakut veivät kielen mennessään. Täällä join myös reissun parhaan latten.

Ciao Bella – täällä kävimme vappuaaton illallisella. Veljen tytöt toivoivat erityisesti italialaista ruokapaikkaa ja tämä löytyi alle kilometrin kävelymatkan päästä asunnoltamme. Tunnelma, tarjoilijoiden tyyli palvella sekä mutkaton italialainen ruoka saivat hetken tuntemaan, että olisimme olleet Lontoon sijasta Italiassa. Jos etsit fine dining -paikkaa niin sitten kannattaa unohtaa tämä, mutta meidän porukan mielestä hinta-laatusuhde oli todella kohdallaan.

Ja sitten tietysti ne puistot:

The Regent’s Park – sijaitsi noin kilometrin päässä asunnoltamme. Tänne suuntasimme heti reissun ensimmäisenä aamuna kävelylle ja kahville. Puistossa oli todella kauniita kukkaistuksia, oravia ja paljon erilaisia lintuja. Tänne tulimme myös kahtena aamuna juoksulenkille. Tästä puistosta tuli yksi ehdoton oma suosikkini!

Lauantain keskusta kierroksella kävelimme St James’s Parkin ja The Green Parkin läpi. Olivathan nämäkin omalla tavallaan ihastuttavia ja The Green Park oli nimensä mukaan todella vihreä, mutta eivät ne ehkä Regent’s Parkin jälkeen säväyttäneet ihan samalla tavalla. Lisäksi St James’s Parkissa oli tietysti todella paljon porukkaa liikkeellä.

Kensington Garden ja Hyde Park – sunnuntaina otimme suunnan suoraan South Kensingtoniin. Kävimme toisella aamupalalla ihastuttavassa Brompton Food Marketissa. Sen jälkeen suuntasimme Kensington Gardeniin. Aivan Kensington Palacen edustalle oli juuri avattu uusi kukkapuutarha, The White Garden, prinsessa Dianan muistolle. Tämä oli todella huikea ja onneksemme siellä oli aamupäivällä todella vähän porukkaa. Siitä matkamme jatkui Peter Panin patsaalle sekä Hyde Parkiin. Tiesitkö muuten, että Kensington Gardenissa asuu oikeasti vihreitä papukaijoja? Me luulimme, että ne olivat joku turistien houkutus ja illan tullen ne viedään sieltä häkeissä pois, mutta ei, ne asuvat siellä villeinä ja ihan ympäri vuoden.

Pieniä puistoja tuntui olevan Lontoon keskustassa vähän joka kulman takana. Osa niistä oli yksityisiä, joten portit olivat lukossa. The Royal Parks -sivustoa tutkaillessani totean, että ehkäpä Lontooseen on vielä palattava jonain päivänä uudelle puistolomalle ja jälleen lenkkikamppeiden kera.

Vielä pieni kuvakooste ja kuvia varmasti postailen vielä muistoina Instagramiin.

Toivotaan, että pian päästään Suomessakin nauttimaan vihreästä keväästä!

XXX
Pulina S.

Ps. New Balance Fresh Foam Cruz -juoksukengät lunastivat paikkansa reissu- kuin juoksukenkinä.

 

2 thoughts on “Parklife

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: